Aina & Shakir

i LoVe U...

i LoVe U...

Monday, 28 March 2011

Perlukah aku...

Hai fren...aku susah hati sekarang..risau tentang events 2..aku takut Timb.Pengarah xbg aku & budak2 nie wak events macam 2..tapi aku nak sangat events 2 & ingin buktikan yang aku mampu buat events macam 2..Sayang Help Me...aku kerisauan..selagi En Halim xsetuju aku & kawan2 xdapat nak buat events 2 nanti..Aku col dekat puan ros tadi..puan suh aku bagitahu sayang hal nie..sekurang2nya sayang leh follow up dengan cik wady & cik azuar..Selagi benda nie En Halim tak setuju aku rasa hampa sangat2 kecewa sume 2..ape yang ak perlukan untuk handle benda nie..Aaaaaaa jeritan macam orang gila..hahahah...

Paper Work aku dah settle dah   yang sayang punye pun aku dah pos lunch tadi..aku perlukan kawan2 untuk settle benda nie..aku xmampu untuk berdiri s'orang diri nanti..kekuatan aku  dekat kawan aku   , lau la dekat dengan kawan2 sekarang jugak  kan bez..leh la taye p'dapatan s'orang..lau sayang  mampu kah die buat sume nie..aku mau mintak kerja dekat perlis je..tapi umi mesti xbagi  takut g dekat sana nanti..cmne nk bincang dengan umi nie..die bukan faham sangat masalah anak2 nie..lau boleh die nak anak2 sume dok  dengan die..tapi aku mau bebas macam orang lain jugak..Ya Allah  cmne ak nak bagitahu sume nie dekat umi nanti..uhuhuh..

Saturday, 26 March 2011

Events @ Reunion IKBN K.PERLIS...

hey sume aku tengah fikirkan masalah yang xberapa besar sangat sebab events nie aku buat pertama kali dekat IKBN xpernah buat lagi sebelum nie..tapi dengan berkat kesabaran aku ramai yang setuju tentang events yang bakal aku anjurkan nanti..bila ramai yang bersuara banyak plak kerenahnye nanti..aku tanya p'dapat dari mylove die ade bagitahu pelbagai2 cara sebab aku lantik shakir sebagai pengerusi dalam events nie..& aku sebagai pen.pengerusi bila semangat nak buat benda nie rasa macam nak buat masa yang terdekat..hehehe..myb sepanjang aku 4bulan dekat perantauan nanti aku serahkan keje nie dekat k'shu & mylove..& AJK2 yang lain..aku xmau ade budak2 len kata pape..aku just mau events nie hepining & xboring nanti..aku sanggup abis duit untuk sume 2 nanti..aku mau kawan ku nanti akan naik membuat persembahan nanti..

Aku xmau events nie 100% cik2 ikbn yang lakukan..aku nak tujuk bahawa aku & tahap 3 2009 mampu buat events macam nie pada tahun nie..semoga events nie nanti akan membuat IKBN kp mampu melaksanakan nanti untuk tahun hadapan..amin..

Berita Gembira Ku...

samekom sume n selamat malam..sorila dah berapa ari dah aku xbebel dalam nie sebab bz dengan event lagi & banyak benda kne buat sebelum aku masuk keje nanti..hah sebut pasal keje aku dapat berita bekk punye..hahaha.." aku dah dapat job dekat kementerian kesihatn" xpe xkisah keje pape pun asalkan keje jugak..walaupun sambilan selama 4 bulan aku bersyukur sangat2 bila dapat rezeki nie..walaupun ciast xdapat tapi tuhan dah bagi peluang kerjaya aku dekat kementerian kesihatan..alhamdulillah syukur sangat2..tapi yang sedih ye mau tinggal adik2 yang aku sayang..xpela just 4bln je aku merantau sebagai s'orang wanita yang bekerja..Bila dapat col dari kementerian aku terus mesej dekat mylove yang aku dapat keje dekat kementerian & wish "congre 4 me" thanks myLove..dengan gaji ku nanti aku nak simpan untuk kawin & buat belaje aku nanti..hahah..fikir hal kawin suda..xpela kita lupakan benda 2 dulu sebab lambat ag la aina sabar2 k..


Tuesday, 22 March 2011

BudaX SiaL @ Bengong

Samekom MyFrenn...K'orang pernah dengar perkataan "PELAQ" bagi budak2 utara myb faham la maksud nie sume yang m'buatkan aku nek marah semalam..aku cakap dekat baby ade la budak landskap nie die xske group ikbn..siap cakap ikbn macam "pelaq" pe ke benda perkataan macam 2..pas2 perkataan yang selalu kuar "B...T" nie la pertama kali aku nek marah dekat budak macam die 2 abis aku kuar binatang dalam zoo 2 pas2 kuar "sial"bdk jahanam..baby agak terkejut jugak la aku bagitahu macam 2..& aku mintak maaf dekat baby sebab time marah aku selalu macam 2..kuar yang mana patut la..myb baby faham keadaan aku macam mana semalam..korang bayangkan aku dah la admin dalam 2 group nak harapkan budax2 len rasa ye xbuat kut macamana aku buat sume 2..


Bagi aku la wak group 2 xsalah tapi sebab bagi aku ag m'eratkan kawan2 yang kte xkenal lagi 2 nama ag group ex stdent ikbn xkan aku nak ambik intake ak je..kawan2 baby 2 e'ikbn jugak pe salah ye kte b'kenalan same2kan..aku lau nak ikut semalam mau je remove budak2 yang aku xkenal dalam fb 2..lau dekat luar mau je cari pasal dengan budak sial semalam..pape pun group 2 aku dah block die dari group ikbn..pe yang menyesal aku pun xtaw..myb menyesal sebab masuk ikbn kut..lau dok ikbn awat xminat "U" LEBIH BEKK...nampak sangat bodoh ilmu budak sial 2..hahaha..astaga dah banyak aku dok merapu dalam nie sebab budak 2 r..m'ucap tengku aina..ya allah2..

.........Budak Sial............ 

Sunday, 20 March 2011

Event Untuk x'Stdents IKBN Perlis..

Samekom sume & camat pagi > pagi ke< ak bangun dah matahati tegak..tapi xla sampai kul 2 @ kul 3petang...masuk nie dah 3x dah aku xdapat nak tdow malam..aku pun xtaw pk pe..kadang2 ade jugak pk hal2 event nie untuk bekas2 ikbn mcm ak nie..tapi masalah sekarang kalau nk event @ reunion nie macam2 kne handle..dewan..makan2..gift ag...tempat lagi..lau sume 2 aku kne buat xjadi keje..sekurang2 kne cri orang yang dapat bagi sposor sume event nie..lebih kurang rm 10,000 jugak la utk wak event nie..lau lebih xpe takut ye kurang yang susah 2..

Buat benda nie risiko banyak..lau wak setakat intake dulu xpela la..nie untuk bekas2 ikbn wooo..kene pk masalah bajet jugak la..pening aku dok pk masalah macam nie..hope impian ak nie dapat buat cme kne taye p'dapat kawan2 cmne...so aku dah tye cik arof tadi..die kate lau buat atas nama ikbn okla..tp masalah sekarang cik yasir 2 ketua alumni & puan fizah plak pen.ketua alumni..yang aku ingat dulu la..

Tapi sekarang event nie macam xder sambutan je..aku buat macam nie supaya stdent2 ikbn tidak d'abaikan dari generasi yang akan datang...cik2 ikbn pun macam buntu nak buat 1 perkara..macam takut je dekat pengarah ketep 2..setakat pengarah macam 2 macam mana ikbn nak maju ke  hadapan...takder ke kawan2 yang dapat memeberi sokongan untuk melaksanakan benda2 macam nie..nak harapkan ketua & pen sume hampeh..nie pun aku buat untuk kebaikan x'stdent ikbn jugak..lau ade orang yang memahami sume nie kan bagus..


Tuesday, 15 March 2011

Ulasan Tentang Kisah Cinta Nabi Muhammad & Siti Khatijah

Bismillahirrahmanirrahim.....
Sejarah percintaan baginda Nabi Muhammad saw dengan Siti Khadijah telah banyak memberikan inspirasi kepada umatnya. Saya sendiri sering mengambil contoh kisah percintaan baginda sebagai panduan dalam bercinta dan memilih bakal isteri.
Dengan mengikuti, memahami dan menghayati kisah cinta baginda, kita dapat pelajari banyak perkara yang akan menjadi sumber kekuatan kita dalam melayari hidup sebagai hamba-Nya. Antara pengajaran besar yang dapat kita pelajari ialah:
  1. Bagaimana Siti Khadijah menjaga maruah diri dan memartabatkan dirinya dengan menjadi usahawan yang berjaya. Gambaran ini jelas menunjukkan bahawa wanita seharusnya berusaha menjadi insan yang dihormati dan berjaya dalam kehidupannya. Siti Khadijah tidak bergantung kepada orang lain untuk mendokong dirinya tetapi kepada perniagaan yang dibinanya sendiri. Selain itu beliau juga membantu ramai pedangan-pedangan lain untuk turut sama mencari rezeki.
  2. Meskipun Siti Khadijah seorang yang baik hati dan rupawan,  beliau juga pernah diceraikan suaminya. Kenapa Allah memilih wanita bergelar janda ini sebagai isteri kepada manusia no.1 paling hebat di dunia dan akhirat? Tentulah ada hikmah disebaliknya. Ramai janda yang merasa hina dan malu dengan statusnya tetapi Allah telah lama memuliakan mereka dengan kisah percintaan dua insan hebat ini. Asal saja berhati mulia dan taat kepada-Nya, gelaran janda bukanlah satu bebanan untuk para wanita merasa hina.
  3. Jika seandainya wanita hari ini punyai rupa, harta dan kekuatan pada bangsanya maka Siti Khadijah terlebih dahulu memiliki semua itu. Beliau sering dilamar oleh pembesar Quraisy yang sanggup membayar berapa pun mas kahwin yang diminta tetapi Khadijah menolaknya dengan halus dan baik. Beliau bukan seorang yang gilakan harta.
  4. Siti Khadijah melamar Rasulullah. Sejarah ini sering dijadikan hujah oleh para ulama dan ustaz yang ingin memperbetulkan kesalahan tanggapan masyarakat yang menyatakan wanita tidak boleh melamar lelaki. Seperti kata peribahasa melayu ‘Mustahil perigi mencari timba!’. Hal ini tidak benar. Jika kamu menemui seorang lelaki yang soleh dan terbuka hati untuk mempersuamikannya, maka segeralah melamarnya sebelum terlewat.
  5. Rasulullah tidak berharta tetapi berakhlak mulia, amanah, taat dan punyai kehormatan diri yang tinggi. Sejarah ini menggambarkan kepada kita bahawa tidak semestinya lelaki yang tidak berharta itu hina berbanding lelaki kaya. Mulia pada hakikat sebenar terletak pada akhlak dan agama seseorang. Namun itu bukan bermaksud lelaki perlu menjadi miskin untuk menjadi semulia Rasulullah. Kita perlu berusaha, dan rezeki itu ditangan Allah.
  6. Rasulullah menerima lamaran dari Siti Khadijah yang berusia 15 tahun lebih tua berbanding baginda. Ketika melamar Rasulullah, Siti Khadijah telah pun berusia 40 tahun. Walau bagaimanapun, Siti Khadijah bukanlah wanita berusia 40 tahun sepertimana yang kita dapat gambarkan sekarang. Usianya tidak menghalang beliau untuk tampil dengan wajah dan bentuk badan yang cantik. Tidak seperti wanita sekarang yang tidak menjaga kecantikan sendiri dengan baik setelah usia semakin meningkat. Gambaran ini jelas menunjukkan bahawa umur bukanlah penghalang untuk wanita yang lebih tua berkahwin dengan lelaki yang lebih muda darinya.

Monday, 14 March 2011

Saya Akan Kawin Tapi Bila.....?????

Hahahahah...nie kisah aku & die je..tapi buat kawan2 hepi bila dengar...hahahaah...Malam 2 mylove aku bagitahu la..lau xder pape i'allah tahun depan masuk mintak 2 pun lau JPJ belah2 pihak luluskan..aku kata dekat mylove tunggu abg long & abg die kawin dulu lau sume dah langsung i'allah akan langsung..bila citer dekat kawan yang len d'orang sume xsabo nak tengok aku & shakir d'langsung kan..So buat kawan2 ku doakanlah perhubungan aku nie berkekalan sampai akhir hayat..2 je aku mintak dari k'orang sume..lau kawin pun aku mau gune 100% duit aku..ak kawin xmo susahkan myfamily yang selama nie m'besarkan aku..aku mau kan majlis yang meriah tp simple..hehehehe..Tapi mimpi aku kawin dekat dewan IKBN perlis sb jodoh aku dengan mylove dekat sane..hahahah..mimpi2 buat aku gelak je..Tapi sume dayang2 aku geng2 landskap tahap 3 aku dulu..
geng2 laki just bonzer kawalan time majlis kawin aku..yang perempuan sume pegang dulang hantaran 2..heheehe..lau lah mimpi nie betul2 berlaku kan bez kan..




MyWedding Dream...

HaRI Yang Menyedihkan...

Tepat Jam 10.15 pagi tadi...aku dapat paggilan telefon dari kawan baik aku ( Izma ) die hepi sangat-sangat bila yang inteview hari 2 dapat masuk..so aku bangun dari tidur pagi tadi terus aku buka laman web ciast..bila buka tengah check nama aku ingatkan ade la..Tapi amat menyedihkan untuk aku & family jugak la..Mydad n mymom kecewa sangat-sangat bila dapat tahu yang aku tak dapat study..So dari semalam ag aku dok fikir benda nie..nape dok cakap hal ciast je nie..rupa-rupa2 ye result dh kuar..huhuhuhu..sedih sangat2...selepas  itu aku mesej myLove & bagitahu yang aku tak dapat ciast 2..Menangis aku bila dengan sayang..jiwa wanita lemah bila yang diharap xdapat..Sayang cuba untuk menceriakan aku semalam tadi aku perlukan masa untuk tenangkan fikiran aku...tapi aku dah ok dah..myb bukan rezeki aku daaaa....



Wednesday, 9 March 2011

Inteview Kementerian Kesihatan..

Salam sume harinie aku nak citer tentang inteview aku tadi la..istilah orang melayu kata temuduga..hahah...hepy je inteview tadi syok & seronok..sebab ramai2 masuk..panel tanya pun tentang diri sendiri pas2 keje nie nie macam Banci jugak la..Tapi nie Banci kesihatan..ari 2 banci tentang penduduk d'malaysia..Panel ade tanya aku sanggup tak kuar dari negeri sendiri..aku cakap "ya ak sanggup" keje sekarang susah jugak la..pe yang penting semangat tu ade..keje berpasukan ade dalam jiwa aku & sume..So lau dapat keje 2 aku myb aku terima sebab aku mau pengalaman baru dari mana2 pihak...Mudah2an rezeki dekat kementerian 2 ade la..Lau dapat bulan 4 nie die akan coll @ email dekat email ak la nati..I'allah dengan izinan ke2 ibu bapak ku...aku hendak keje luar dari daerah ak..Cari pengalaman baru nanti..


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Monday, 7 March 2011

Sedetik Lebih Untuk Mu...

Ok kali nie aku xmoa nak citer just nak bagitahu yang lagu nie aku suka sangat2 sebab amat mendalam aku & die..so aku just buh lirik lagu je k..

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
C/o
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

video


Sunday, 6 March 2011

Bez Story...;-P

Ok kawan2 sori dah lama xtulis blog nie..al'maklum je la bz dengan jenduri maulidur..so penat & letih je la..
so semalam kemarin mylove colling aku..heheh..yang hepi ye die nak belikan aku nombor telefon baru yang sama dengan die..ala2 no.kapel la jugak..Thanks mylove..dah tiba masanya aku tukar no.fon nie sebab ramai sangat orang xkenal dok men mcol la msg la..mtak2 cepat la dapat no.fon 2..


Yang buat aku terkejut myfren uyen dah bawak sang bunga ye time kenduri hari 2..mau xterkejut budak yang aku kenal selama nie pemalu & peramah sebaliknya dah m'punyai teman..Al'maklum la uyu jual mahal so uyen terima je awek 2 buat kapel..4 myBff Uyen hepy 2gether ok..Hope cepat2 la kawin..heheheh..>macam la ak dh kawin<..hahhaha..